Endret: 24 apr 2020     Opprettet: 20 apr 2020

Nytt om TV, bredbånd mm

Innstalleringer

Norge åpner gradvis opp nå etter harde smitteverntiltak. Innstalleringen av fiber i hver leilighet vil derfor skje i løpet av mai måned. Nimbus og Obos følger helsemyndighetenes retningslinjer til enhver tid ift. bruk av hansker (som byttes mellom hver leilighet), avstand, bruk av sprit osv. 

Oppstart til nytt og raskere nett og ny TV-løsning skjer 1. juni. Har du noen opptak som du ikke har sett enda, kan de dessverre ikke overføres til den nye dekoderen. Benytt derfor anledningen til å se dem nå? Den gamle dekoderen og modemet sender du i posten med returmateriell som du har fått. Trenger du hjelp til å levere på postkontoret kan vi bidra (kontakt Ingunn). 

Nimbus Fiber tar kontakt med hver enkelt via telefon for å avtale tidspunkt som passer deg/dere. Kontaktinformasjonen deres er 98 90 44 27 (kjekt å vite hvem som ringer). De kan kontaktes dersom du har spørsmål ift smittetiltak eller annet.

Vi overlapper ikke mellom gammel og ny leverandør for å unngå unødvendige kostnader. Dette medfører at Styret håper alle vil samarbeide for å komme i mål. Etter 1. juni vil ikke nettet eller TVen fungere. 

Innstallering av brannsirener i hver leilighet ble ikke helt ferdig før Norge stengte ned 12. mars. Det som gjenstår blir tatt 28. april. Til slutt blir det gjennomført en felles test av lyden (tidspunkt kommer, men det kan se ut som om dette kan bli 28. april også). Dette er særlig viktig for dere som har dyr. Viktig at de ikke blir skremt!


Orden og vedlikehold

Dugnad var planlagt 12. mai med grilling etterpå. Dette utgår og erstattes av en måte som gjør at vi kan holde nødvendig avstand. Vi lager arbeidslister og henger opp på oppslagstavlene og så kan du gjennomføre din del i løpet av 4 dager fra 12. mai. Så tar vi den sosiale delen senere :)

Plattingen i 5. etasje er ferdig bygget. Det som mangler er beplantning og møbler som er bestilt og kommer i månedsskiftet april/mai. Pergola bygges så snart snekkerfirmaet har tid (før sommeren). 

Flere er hjemme på dagtid og i helger nå pga korona. Dette har ført til større press på  søppeldunkene. Vi har derfor bestilt to til. Pass på å ikke kaste ting som skal til gjenbruksstasjon (på Grefsen eller Smestad for eksempel). Gi beskjed til styret om du trenger hjelp til å kjøre dette bort så bidrar vi helt gratis! 

Benytt sjansen til å rydde opp i fellesområdene dersom du har noe der. Pga brannfaren vil vi fjerne det som lagres der (etter 1. mai). Styret samler det som fjernes i garasjen i et par dager så hvis du kjenner igjen noe du vil ha er det bare å ta det tilbake og lagre i boden din eller andre steder. 

Krana utenfor søppelrommet som brukes til å spyle sykkel mm er ødelagt. Vi har bestilt rørlegger og denne er nå reparert. 

Dersom du rengjør balkongen med vannslange pass på at det ikke renner ned til naboen under. Rens også sluket slik at det ikke blir tett. Har du grill, bytt slange til gassgrillen slik at den ikke blir brannfarlig. Husk at røyk fra grill og annet sjenerer andre så ta hensyn og følg husordensreglene. 

Vi har fått noen tilbakemeldinger om støy etter kl 23.00 fra noen av dere. Det er kjempefint om dere tar hensyn til naboene ved lukking av balkongdør, musikk og TV-bruk og annet. Dette er jo særlig aktuelt nå når veldig mange jobber og er hjemme som følge av korona. I følge husordensreglene skal det være ro mellom kl 23.00 og 07.00. 


Årsmøte 

Årsmøte i år blir digitalt fra 29. april og i 8 dager kan du lese, kommentere og signere. Underlag til møte kommer til deg digitalt om du har gitt samtykke til deg. Hvis ikke, får du det i posten. Gå inn på www.Vibbo.no og registrer deg enkelt med mobilnr. 

Trenger du hjelp til noe, eller har annen tilbakemelding.Ta kontakt! 

Mvh Styret